Sådan opbevarer guldhamstere maden i kindposerne

Hamster samler føde

Alle guldhamstre i fangenskab stammer fra bare et hamsterpar. De kom fra Syrien, som også er vilde guldhamsteres hjemsted. Ja faktisk, går guldhamstere også under navnet syrisk hamster. Hamstre elsker tunneler og labyrinter, som de gemmer sig i i løbet af dagen for at beskytte sig mod hede og rovdyr. For at kunne bevæge sig rundt i tunnelerne er deres rygrad så fleksibel, at den kan bøjes nærmest til en u-form, når søger føde og skal gennem tunneler og snævrere passager.

Hvor gør de af det?

Hamsterne er ekspert i at samle foder. Foder som de gemmer rundt omkring for at have et forråd til dårligere tider. BBC har røntgenfotograferet, hvor hamsteren får plads til det hele. Det viser sig, at hamsteren ikke alene fylder kindposerne, men at føden kan fylde under løs hud helt ned til hamsterens hofte.

Sådan får hamsterne foderet ud af kindposerne

Hamsterens kindposer er bemærkelsesværdigt tørre for at sikre at foderet ikke bliver vådt og efterfølgende mugner. Når hamsteren skal have foderet ud af kindposerne, bruger den faktisk sine poster til at skubbe forrådet ud fra kindposerne.

Giv hamsteren mulighed for af finde føde

Det har stor betydning for hamstere at have muligheden for at kunne samle føde. Det er derfor vigtigt, at de har denne mulighed også i fangenskab. Jeg bruger således en løbegård eller en papkasse, med en masse papir, jord og godbidder gemt omkring, som hamsteren hver dag, får lov at komme ud og samle sammen i.

 

THIS Is How Hamsters Fit So Much Food Inside Their Cheeks! | Pets: Wild At Heart | BBC Earth – YouTube