Rør, rør, rør. Mange dyr elsker rør

Rør er et hit, specielt for byttedyr, der ofte risikerer at komme på andre dyrs middagsbord. Rovdyr kan også have god gavn af rør. Ikke mindst katte synes, at rør er en rigtig god ide. De giver tryghed og noget at beskæftige sig med. Man kan ligge inde i røret, træne balance oven på røret, hoppe over det og rulle med det. Nogle rør kan man gnave i og andre kan man klatre i. Man kan bruge rør af mange slags materialer. De kan f.eks. være lavet af ler, plast, tråd, metal, stof eller pap. De vil stort set altid falde i god jord. De kan også være i mange forskellige størrelser. Selv om man bare kan stikke hovedet ind i det, er det rart med et rør. De kan sættes sammen til hele labyrinter, hvilke mange dyr vil sætte pris på ikke mindst kaniner og hamstre, der naturligt har huller og gange at gemme sig i.

Du kan fange dit kæledyr i et rør

Et rør kan også være en stor hjælp, når man skal håndtere sit kæledyr. Kaniner og mange gnavere kan blive skræmt, når man forsøger at fange dem. Dyr, der er bange, vil ofte forsøge at slippe fra en, fordi de tror, at de bliver fanget at et rovdyr. Det kan være svært at fange dem, og jo mere man forsøger og jagter dem rundt, jo mere bange bliver de. Er der et rør i nærheden, vil mange dyr søge ly i det. Derefter kan du let fange den ved at rejse røret på højkant.

Forskning har vist, at mus foretrækker at bliver hånderet i rør

Der har været gennemført studier med mus reaktion på at blive løftet op i et rør frem for i halen. Studiet viste, at musene, der blev løftet i rør, var mere nysgerrige end de mus, der blev løftet i halen. De viste bedre resultater i adfærdstest og virkede til at have en bedre velfærd end de mus, der blev løftet i halen.

Læs mere om forsøget med mus og rør

Læs også: Rør, rør, rør. Det er mange kaniners hedeste drøm