Gode råd, når hamsteren er løbet væk

Løs hamster

Skulle du være så uheldig, at din hamster beslutter sig at kigge lidt på sine omgivelser og forlader sit bur, så kan det være noget af et problem at finde den og få den tilbage igen. Gå ikke i panik! Også selv om det kan virke uoverskueligt at skulle fange en hamster i et rum fyldt med gode gemmesteder. Her får du et par gode råd.

Indkreds området, den befinder sig i og sørg for at den ikke kommer til skade

Start med at indkredse, det område den befinder sig i. Hvis du har en ide, om hvor den befinder sig, så spær området af. Luk døren ind til værelset og set en afspærring op omkring det sted, den befinder sig. Luk vinduer og hold hunde og katte væk, pas på den ikke kan falde i toilettet eller i en rist. Jeg var engang så uheldig at miste en hamster, fordi den først løftede en metalrist i badeværelset og derefter en plast prop og forsvandt 6 etager ned gennem afløbet.

Rist fjernet af hamster i badeværelset

Kig mørke steder

Hamstere sætter pris på at være et sikkert sted, gerne mørkt og varmt, da de jo primært er aktive i skumringen og sover om dagen. Den vil derfor typisk gemme sig et mørkt og snævert sted i løbet af dagen. Kig bag møbler og varmeapparatet, under køleskabe og i skabe. Ja, alle steder med snævre passager. Vær særlig opmærk som på at kigge efter den om aftenen, hvor hamstre typisk er aktive.

Lok med mad

Lok den gerne med mad og godbidder. Prøv at lægge godbidder op mod buret og se, om den selv finder ind i buret igen. Lav en rampe op til en spand, læg et stykke papir med fodbidder over spanden, så den falder ned i spanden, når den nærmer sig maden.

Sid stille og lyt

Lyt efter, hvor hamsteren kan befinde sig, gerne når den er aktiv om aftenen. Stil evt. dens hjul frem, så du kan høre den, når den anvender hjulet. Du kan også lægge foderet og/eller godbidder på folie, så du lettere hører hamsteren, når den befinder sig på folien.

Læs også: Sådan håndterer du din hamster

Dæk gulvet med mel

Du kan også forsøge at dække gulvet omkring mulige gemmesteder med mel, eller drys med mel omkring mad og godbidder. Når hamsteren træder i melet, vil den typisk efterlade sig melfodspor, der kan indikere, hvor den er.

Fælder

Sæt skånsomme mussefæller op, og forsøg at lokke den ind i dem. Igen, læg mad omkring og i fælden, så den går derind.

Sådan fanger du den

Når først du har lokaliseret den, kan det være svært at fange den. Forsøg at holde et rør hen mod den og se om den ikke søger ind i det. Hav evt. et fiskenet til akvariefisk klar. Eller dæk den til med et let viskestykke,

På den måde er der en god chance for at få hamsteren sikkert hjem igen.