Derfor er det vigtigt, at din chinchilla har noget at tygge i

Chinchillaer har brug for at tygge i noget. Det er en aktivitet de bruger en stor del af deres liv på, og som er vigtigt for deres tænder. Chinchillaens tænder vokser nemlig liget igennem.  For at de ikke skal vokse sig for lange, skal de derfor helst have noget at tygge i. Undersøgelser har vist at chinchillaer spiser deres mad langsommere end eksempelvis kaniner og marsvin. I praksis betyder det, at de bruger en større del af tiden på at tygge på noget end mange andre dyrearter. Hvis de ikke har noget at tykke i, kan de både få problemer med tænderne og komme til at kede sig.

Chinchillaer er nysgerrige dyr og en vigtig måde at undersøge deres omgivelser på er ved at tygge i det, de vil undersøge. Det er derfor vigtigt at sørge for, at chinchillaen har ting i dens bur at tygge i gerne forskellige ting, så der er variation i det den tygger i, og gerne nye ting eller ting, du skifter ud. Tænk også i chinchillaens sanser, så den får ting at tygge på med forskellig smag, duft, form og konsistens.

Læs også: 5 måder du kan give din kanin, undulat eller gnaver tørrede urter, grønt, blomster m.m.

Pas på tingene

Pas på de ting, der kommer tæt på chinchillaen. Fordi de er så glade for at tygge i ting, skal du holde den ting, du ikke ønsker ødelagt eller som kan skade chinchillaen. Derfor skal du heller ikke købe bure af træ eller plast. De vil ofte blive gnavet i stykker. Du skal også vælge transportkasse/taske med omhu. Stoftasker man kan bruge til hunde og katte er således no-go. Kasser i plast og træ kan ligeledes blive gnavet i stykker og chinchillaen kan gnave sig ud. Det er derfor en god ide at købe en transportkasse i metal eller andet solidt materiale.

Læs også: Sådan forstår du din chinchillas verden

Gode tyggeemner

Gode tyggeemner er tørrede gulerodsskiver, kaktusblomster, hibiscusblomster, halmbriketter, og mælkebøtterødder.
Vi har udviklet en gaveæske med urter, blomster, rødder og grøntsager som er gode for chinchillaerne

Køb gaveæsken her

Læs også: Hjælp til køb af godbidder til dit kæledyr